Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,38 Ft
Euró
391,99 Ft
Font
457,75 Ft
Bitcoin
64,043 $

1000 megawattos úszó naperőművet telepíthetnek Zimbabwében

Ha megvalósul a China Energy Engineering Corp. (China Energy) terve, úgy egy 1 milliárd dolláros beruházás keretében 1000 megawattos úszó naperőművet telepíthetnek a zimbabwei Kariba gáton.

Fotó: Unsplash/CHUTTERSNAP
Greenbox

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CNA jelentése szerint dél-afrikai ország jelenleg 1700 megawattos áramszükségletének kevesebb mint felét képes kitermelni az elöregedő széntüzelésű erőművek, valamint az alacsony vízszint miatt, mely jelentős hatással van a karibai 1050 megawattos vízerőmű termelésére is.

Mivel lehetőségeik korlátozottak, az úszó naperőmű lett a legvonzóbb lehetőség, a fejlesztők pedig arra törekednek, hogy a lehető legkevesebb helyet vegyék el, és ne is keveredjenek földhasználati vitákba. Az ország áramszükségletének kielégítésére pedig most a China Energy tett javaslatot. Soron kívül Súlyos mentőautó-baleset történt Budapesten

A vállalat már be is nyújtotta javaslatát az állami tulajdonú Zimbabwe Power Company-nak és az ország ipari áramfogyasztóinak magánkonzorciumának, melyből kiderült, hogy a China Energy mintegy 1,8 millió napelemet telepítene egy 987 millió dolláros beruházás keretében.

A China Energy a zimbabwei Kariba gáton telepítené a napelemparkot, a dokumentumok szerint pedig nem légből kapott az ötlet, hiszen a vállalat a közelmúltban két úszó napenergia-projektet fejezett be a kínai Santung tartományban és Thaiföldön.

Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Liverpool kispadján

Szoboszlai Dominik és csapattársai holland edző irányítása alatt készülhetnek a következő szezonban.