Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

Több mint 150 halálos áldozatot szedett a kolerajárvány Zimbabwéban

Már egy ideje félő volt, hogy pusztító járvány indul útjára az országban, a legfrissebb adatok alapján pedig gyorsan terjed a betegség a lakosság körében.

További Hírek

35 ember meghalt, 75 másik pedig megsérült, amikor egy autóbusz balesetet szenvedett Zimbabwéban csütörtök este .

Súlyos gázrobbanás történt egy afrikai aranybányában, amelynek halálos áldozatai is voltak.

A BBC Panorama a Bureau of Investigative Journalism és a Bath Egyetem munkatársaival közösen készített oknyomozásában egy egészen elképesztő történetről rántotta le a leplet, amely egy krimi-drámába is elmenne.

A koronavírus miatt a turizmusból származó bevétel kiesésének pótlására különösen veszélyeztetett besorolású elefántok kilövési engedélyét értékesíti Zimbabwe.

Életének 79. évében elhunyt Janice McLaughlin nővér, a Maryknoll Nővérek korábbi elnöke és apácája, aki életét a társadalmi igazságosságnak szentelte és súlyos emberi jogi jogsértésekről rántotta le a leplet Rodéziában.

Kína félbe hagyott biológiai kísérletei felelősek azért, hogy a koronavírus-járvány pusztít a világban – állítja Zimbabwe külügyminisztere, akitől azóta a kormány többi tagjai is elhatárolták magukat.

A dél-afrikai Zimbabwében hónapok óta súlyos a járványhelyzet, melynek következtében a családok többsége városról városra járja a temetkezési vállalatokat, hogy találjanak még szabad foglalást, illetve temetőt szeretteik földi maradványainak elbúcsúztatásához.

A szerdai nap folyamán bányaomlás történt egy zimbabwei aranybányában, melynek következtében 40 illegális bányász szorult a mélybe, és a bányát ellepő víztömeg annyira megnehezíti a mentési munkálatokat, hogy már 48 órája nem sikerült őket kiszabadítani.