Clouds
21 Budapest
Dollár
369,01 Ft
Euró
394,68 Ft
Font
442,01 Ft
Bitcoin
23,062 $

10 millió dollár értékben foglaltak le csúcskategóriás utánzatokat Manhattanben

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A New York-i rendőrség járőrfőnöke szerint többek között hamis pénztárcákat és cipőket találtak, valamint összesen 17 főt tartóztattak le.

A helyi hatóságok jelentéséből kiderül, miszerint hétfőn több mint 10 millió dollár értékben foglaltak le csúcskategóriás hamisítványokat, amikor rajtaütést szerveztek az illegális utcai árusok ellen a manhattani Canal Street-en.

Soron kívül Török-szíriai földrengés: 5261-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Néhány órával az akció után a New York-i rendőrség járőrfőnöke, Jeffrey Maddrey nyilatkozott egy sajtótájékoztatón, aki elmondta, hogy többféle utánzatot is találtak, többek között pénztárcákat és cipőket, emellett összesen 17 főt tartóztattak le márkavédjegy-hamisítás miatt.

„Több mint három teherautónyi árut foglaltunk le. Emellett tudatában vagyunk annak, hogy az ehhez hasonló tevékenységek jelentős növekedésnek indulnak majd az ünnepek közeledtével, így az ennek megakadályozására és kivizsgálására irányuló erőfeszítéseinket is fokozni fogjuk”

– emelte ki.

Az utánzatok többsége Kínából vagy Indiából származik

A járőrfőnök szerint továbbra is figyelmet fognak szentelni annak, hogy felvilágosítsák az embereket, hogy lehet törvényesen árusítói engedélyekhez jutni, miközben emlékeztetni fogják az eladókat, hogy a hamisítványok forgalomba hozatala továbbra is illegális.

Bill Friberg nyugalmazott őrmester, aki többek között a hamisítványok felismerésére is specializálódott, hozzátette, hogy a lefoglalt termékek többsége Kínából vagy Indiából származik, ráadásul rettentő rossz minőségűek – írta a New York Post.

Elmondása alapján az árucikkek kilencvenkilenc százalékáról meg tudja mondani már első ránézésre, hogy ócska koppintások-e vagy sem, míg Maddrey azzal viccelődött, hogy szerinte nagyon jól nézett ki az egyik hamis Louis Vuitton táska, és pont ezért van szükség szakértőkre egy ilyen helyzetben.