Dollár
431,59 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,349 $

Zelenszkij: ha Európa „erkölcsileg süket” lesz, a békéje kerül veszélybe

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videókapcsolaton keresztül szólal fel az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) a nemzetközi béke feltételeinek megteremtésével foglalkozó ülésén a szervezet New York-i székházában 2022. augusztus 24-én. MTI/EPA/Peter Foley
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 2. - 06:02

Állítása szerint az Európai Unió eredeti célja az volt, hogy fenntartsa a békét és az országok közötti demokratikus fejlődésért dolgozzon.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij legutóbbi videóbeszédében arra figyelmeztetett, ha Európa „erkölcsileg süket” lesz, és nem hallgat az orosz állampolgárok vízumkorlátozására vonatkozó kérésekre, a békéje kerül veszélybe.

„Szerintem megalázó Európa számára, ha csak egy nagy butiknak vagy étteremnek tekintik, a primitív fogyasztás központjának, holott elsősorban az értékek területe, amelyet egyes állam polgárai megpróbálnak lerombolni a szórakozás, az erkölcstelenség vagy a háború érdekében” – mondta.

Elmondása szerint mindez teljesen ellentétes azzal, ami Európát elsősorban összeköti, hiszen az eredeti célja az volt, hogy fenntartsa a kontinens békéjét, valamint az országok közötti demokratikus fejlődés érdekében dolgozzon – írta az Ukrainska Pravda.

„Ha egy nap erkölcsileg süketté válik, és elveszti a képességét, hogy megkülönböztesse a bankjegyeken érződő vérszagot, akkor nem lesz többé békés Európa” – hangsúlyozta.

Az ukrán államfő végül azzal zárta a mondandóját, hogy köszönetet mondott minden európai polgárnak, aki megérti, hogy háború idején kötelességünk harcolni az agresszor ellen, és véget vetni a megszállásnak, valamint az orosz hadsereget az ukrán föld elhagyására bírni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.