Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,798 $

Szinte az összes szlovákiai iskolában bombariadót jelentettek, a hatóságok evakuálták az intézményeket

Iszlamisták küldtek fenyegető e-mailt mintegy 200 szlovákiai iskolának.

...svg content...Fotó: MTI/Komka Péter
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Ma7.sk kereste meg az ügyben a helyi rendőrséget, a Pozsonyi Megyei Rendőrség szóvivője, Silvia Šimková pedig megosztotta, több mint 200 iskolának címeztek bombafenyegetést, szinte egész Szlovákiában. A helyi rendőrség azonnal megtette a szükséges intézkedéseket:

„Minden óvintézkedést megteszünk, hogy elkerüljük az életet és a testi épséget fenyegető veszélyt. Az ilyen fenyegetéseket a rendőrség nem veszi félvállról, ezért az intézkedésekbe a NAKA munkatársain kívül más rendőri erőket is bevontunk.”

A rendőri erőkön túl bevonták a tűzszerészeket, a speciálisan kiképzett szolgálati kutyákkal rendelkező kutyavezetőket és az egyes rendőrségi regionális igazgatóságok rohamrendőri egységeit is, miközben folyamatos kapcsolatban állnak egyes iskolákkal is.

A hatóságok a Galántai járásban több iskolát evakuáltak. A szlovák nyelven írt fenyegető e-mail így szólt:

„A városaitokban a mudzsáhidok megölnek benneteket, bárhol is vagytok. Az iskola területén bomba van. A fájdalmas vég utolér benneteket. Harcosaink jó céllal érkeztek, hogy elhozzák nektek az iszlám vallást. Végeredményben az üdvösség az iszlámban van, nem a ti hamis vallásaitokban.
Amikor a testvéreink a rendszer miatt menekültek, ti lezártátok a határaitokat. Azt gondoltátok, hogy ez megvéd benneteket a teremtőtökkel való találkozástól? Most itt vagyunk az egész országotokban. Csak az a lehetőségetek van, hogy csatlakoztok hozzánk, vagy megadjátok magatokat, vagy meghaltok. És jaj annak, aki agressziót követ el ellenünk.”