A Barcelona edzője szerint a Bajnokok Ligája a tökéletes színpad

MTI/EPA/Alejandro Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Xavi minimum a legjobb 16 közé szeretne jutni csapatával.

A Barcelonát 2021 ősze óta irányító Xavi nemrég hosszabbította meg szerződését a katalán együttessel. Az egykori klublegenda 2026 nyaráig írt alá, így hosszabb távú terveket is szövögethet.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

A tavalyi bajnok a következő fontos lépést a BL-ben teheti meg, és ugyan Xavi tisztában van azzal, hogy ez egy teljesen más világ, mint a bajnokság, idén már elég erősnek érzi a csapatot, hogy a kieséses szakaszig jussanak.

Xavit a keddi Bajnokok Ligája csoportmeccs előtt csapata új tagjairól is kérdezték, Joao Cancelóról elmondta, hogy a Manchester City-től érkező portugál top szintet képvisel – írta a Marca.

Joao Felixről is szót ejtett, úgy véli, hogy a hozzáállása pozitív, és azt látja rajta, hogy segíteni szeretné a Barcelonát tervei megvalósításában. „Különben nem lenne itt” – tette hozzá Xavi. Nemrég a Barcelona sportigazgatója, a szintén egykori Barca-játékos Deco is szóba hozta a két portugál kölcsönjátékost, elmondva, hogy a teljesítményük függvényében tehetnek értük vételi ajánlatot jövőre, ám külön opció nincs a szerződésükben.

Xavi a sérült Pedriről is beszélt, a fiatal tehetség még augusztus végén szenvedett combsérülést, visszatérését akkor októberre várták. Az edző megerősítette, hogy jól halad a felépülése, de még időre van szüksége a visszatérésre.

A Barcelona trénere arra a kérdésre, hogy meg tudják-e ismételni a tavalyi teljesítményüket, úgy reagált, hogy bár akkor jól szerepeltek, nem akarnak illúziókat kergetni. Xavi úgy véli, hogy egy lépést előrébb kell tenniük, melyre a BL „a tökéletes színpad.”