Végre androidos készülékkel is használhatjuk a Stadia kontrollerét

not image

Kulcsár Péter

2020. július 5. - 19:28

Örülhetnek a mobilos gamerek, ugyanis a Stadia legújabb frissítésével kompatibilissá vált a kontroller az okostelefonokkal is.

Örülhetnek a mobilos gamerek, ugyanis a Stadia legújabb frissítésével kompatibilissá vált a kontroller az okostelefonokkal is.

Az utóbbi időkben a kissé döcögősen induló Google gaming projektje meglehetősen fellendült, miután update-ek tömkelegével próbálják kijavítani a sokszor megbocsájthatatlan hibákat.

A Stadia közösségi blogján közzétett bejegyzésből kiderül, hogy a vezeték nélküli kontroller mostantól működőképessé vált androidos eszközökön is.

https://liner.hu/gond-nelkul-futtatja-majd-a-series-x-jatekokat-a-project-lockhart/

A funkció csupán akkor alkalmazható, ha mind a telefonunk, mind a kontrollerünk azonos wifi hálózatra van csatlakoztatva. Ha végighaladunk a párosítási instrukciókon, akkor ezentúl semmiféle problémák nem adódhatnak játék során.

Nemcsak a gamepaddal kapcsolatos gondokat oldották meg, hanem hosszú idő után fejhallgatót is csatolhatunk a mobilunkhoz, ezáltal élvezni tudjuk a Stadia 3D-s audioélményeit is.

Júlis elsejétől négy új játékot is hozzáadtak az egyébként is impozáns könyvtárhoz – a Craytán, a Monster Boy and the Cursed Kingdomon és a SteamWorld Digen kívül a West of Loathing szintén elérhető Stadián.