Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,960 $

Véget vetett saját életének egy ápoló a járvány okozta nyomás miatt

Véget vetett saját életének egy ápoló, aki nem tudott megküzdeni a koronavírus-járvány okozta nyomással.

Fotó: Mulyadi/Unsplash
Egészség/Életmód

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az 51 éves Julian Curley számára nehézséget okozott megküzdeni a járvánnyal – a frontvonalon végzett munkáját rémisztőnek nevezte, ráadásul párkapcsolati problémákkal is meg kellett birkóznia.

Tavaly július 14-én indult útnak Julian, nővére és sógora autóval, hogy a férfit egy mentális egészségügyi felmérésre kísérjék, mivel családja és barátai számára egyre több aggodalmat okozott az ápoló jólléte. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Amikor az autóval megálltak egy körforgalomnál az angliai Derbyshire-ben, a férfi, mielőtt bárki megállíthatta volna, kiszállt az autóból és azután, hogy bocsánatot kért nővérétől, levetette magát egy gyorsforgalmi út feletti hídról. 

A Metro értesülései szerint a Juliant halála előtt alig néhány órával meglátogatta két rendőr a családja kérésére, hogy ellenőrizzék, minden rendben van-e. A kiérkező tisztek, miután beszéltek vele, beutalták egy kórház mentális egészségügyi szolgáltatáshoz, azonnali támogatásért. 

A férfi néhány rokona megkérdőjelezte a rendőrség eljárását, szerintük a jólléti ellenőrzést végző tisztek feladata lett volna, hogy Curley-t a kórházba szállítsák. A helyi hatóságok szerint a tisztek megfelelőképpen jártak el, és nem volt okuk azt feltételezni, hogy Julian megkísérelne véget vetni életének.

A Derbyshire-i Rendőrség megerősítette, hogy a jólléti ellenőrzést végző munkatársak az eljárásrendnek megfelelően jártak el, és szóvivőjük szerint ugyan valóban előfordul, hogy a rendőrök elvégzik egyes személyes kórházba szállítását, ha mentőautó vagy más opció nem elérhető. 

Abban az esetben, ha a valakit rá lehet bízni a családtagjaira a kórházba való kísérethez, ezt választjuk. A páciens gyakran boldogabbnak érzi magát a saját családjával, ráadásul rendőreink így képesek más incidenseknél is segítséget nyújtani

– emelte ki a szóvivő. Hozzátette: együtt éreznek Curley családjával és barátaival.

Amennyiben úgy érzi, önnek is segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.