Dollár
422,51 Ft
Euró
408,62 Ft
Font
459,91 Ft
Bitcoin
19,080 $

Az USA nemcsak fegyverekkel tömi Ukrajnát, rengeteg vakcinát küldtek

Fotó: Orosz rakétatámadásban megsérült épület romjait takarítják el önkéntesek, miközben egy lemezlovas zenével szórakoztatja őket az észak-ukrajnai Csernihivi területen fekvő Jahidne faluban 2022. július 24-én. A néhány hónappal korábban orosz megszállás alá kerülő faluban az egyik lebombázott épületben rendezett technobuli több mint kétszáz fiatalt hozott össze az újjáépítés egy új formájának kipróbálására. MTI/AP/Roman Hricina
not image

Takács Petra

2022. július 26. - 15:46

Az Egyesült Államok több mint 500 ezer adag koronavírus elleni vakcinát adományozott Ukrajnának, ahol jelenleg is háború dúl.

Lassan fél év telik el Vlagyimir Putyin „villámháborújának” megkezdése óta, és az áldozatok száma egyre csak nő. Sok ezer halottról tudni, mind katonai, mind civil oldalon, köztük gyerekekkel, akik szörnyű halált halhattak.

Soron kívül Figyelmeztette a drukkereket az MLSZ az olaszok elleni meccs kapcsán

Ukrajna folyamatos támogatást kap, és már arra is ígéretet tett az EU, független attól, hogy az ukránok tagok lesznek vagy sem, mindenképpen jelentős segítséget fognak adni az ország újjáépítésében.

Ennél nagyobb probléma jelenleg az, hogy nem tudni, mikor érhet véget a háború, amit az oroszok egy különleges katonai műveletnek neveznek. Az USA továbbra is a legnagyobb fegyvertámogatója Ukrajnának, de egyéb más dolgokat is kapnak tőlük.

A külügyminisztérium beszámolója szerint az USA több mint 500 ezer adag vakcinát adott át Ukrajnának. Ahogyan az amerikai kormány hangsúlyozta, büszkén támogatják Ukrajna népét a járvány elleni küzdelemben – írja a The Guardian.

Noha a koronavírusnál sokkal nagyobb gondjaik is vannak az ukránoknak, a vakcina még mindig nagy fontossággal bír, mivel a járvány ismét erőteljesebb terjedésnek indult. Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz azokkal a területekkel, amik orosz ellenőrzés alatt állnak, hogyan juttathatják el a vakcinákat oda.