Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Unicef: legalább 11 gyerek meghalt Mianmarban, miután a hadsereg rálőtt egy iskolára

Fotó: EPA/DEPAYIN TOWNSHIP IDP
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 21. - 19:10

További tizenöt gyereket azóta sem találnak, lehet, hogy több áldozat van. 

Az Unicef közölte, hogy legalább tizenegy gyerek meghalt, tizenöt pedig eltűnt, azután, hogy a hadsereg helikopterei lőttek egy iskolára Észak-Mianmarban. A helikopterekkel érkező katonák múlt pénteken nyitottak tüzet az egyházi fenntartású iskolára, amely a lázadók egyik erődítményének számító régióban található.

Soron kívül Csütörtökön Kormányinfó, fontos bejelentések jöhetnek

A mianmari katonai kormány azt mondta, hogy a lázadók elleni támadásról van szó, akik szerintük az iskolában rejtőzködtek, azonban abban az időben oktatás folyt az intézményben, egészen kicsi gyerekek és fiatalok is tartózkodtak az épületben.

A BBC burmai szolgálata korábban megerősítette, hogy legalább hat gyermekmeghalt, egy másik, 13 éves fiút golyó talált el. A legtöbb gyermek holttestét a katonai csapatok vitték el. A BBC hozzátette, hogy hat falubeli felnőtt is megsérült aznap. 

A Reuters azt jelentette, hogy a közösségi médiában megosztott képeken golyó ütötte lyukak és vérfoltok látszottak egy iskolaépületnél – írja a BBC

Az Unicef, az ENSZ gyermekvédelmi szervezete szerint a gyerekek „válogatás nélküli tűzben+ haltak meg a légicsapás során. A szervezet az eltűnt 15 gyermek azonnali szabadon bocsátására szólított fel.

A mianmari hadsereg 2021 februárjában buktatta meg Aung Szan Szú Kji demokratikusan megválasztott kormányát. A politikai foglyokat segítő egyesület szerint a 2021. februári puccs óta több mint 1500 embert öltek meg a biztonsági erők.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.