Dollár
420,38 Ft
Euró
419,65 Ft
Font
481,92 Ft
Bitcoin
20,288 $

Nincs enyhülés, ismét rengeteg ukrajnai menekült érkezett Magyarországra

Fotó: A Katolikus Karitász balatonakali táborában nyaraló kárpátaljai magyar és ukrán menekült gyerekek műsora 2022. július 6-án. MTI/Varga György
not image

Takács Petra

2022. július 27. - 23:51

Napi szinten sok ezer ember hagyja el Ukrajnát a háború miatt, ami rengeteg ember életét követelte az elmúlt közel fél évben.

Az ukrán-magyar határszakaszon 5989 ember lépett be kedden Magyarországra, a román-magyar határon belépők közül pedig 5574-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán az MTI-vel.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

A beléptetettek közül a rendőrség 229 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – írták.

Vonattal 66 ember – köztük 27 gyerek – érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre – tudatta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – áll a közleményben.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.