Dollár
431,59 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,349 $

Ukrajna és Oroszország is eljárást indít a börtönt ért támadás ügyében

Fotó: MTI/AP/Michael Stekel
not image

Borbély Fanni

2022. július 29. - 16:58

Furcsa események zajlanak a háborúban: mindkét háborús fél vizsgálatot indít a börtön elleni támadás ügyében, melyben állítólag legalább 40 ukrán hadifogoly vesztette életét.

Furcsa helyzet alakult ki az ukrán és az orosz fél között, ugyanis mindkét ország vizsgálatot indít egy szakadárok által ellenőrzött területen lévő börtön elleni támadás ügyében, melyben állítólag 40 ukrán hadifogoly vesztette életét.

Soron kívül Szigorítaná az oroszok vízumkérelmének elbírálását az EU

Az orosz és az ukrán fél is reagált az incidensre: Oroszország állítja, hogy az ukrán erők intéztek támadást a börtön ellen, míg Ukrajna cáfolja, hogy az ukrán erők voltak a felelősek, s azt mondják, ez egy újabb próbálkozás Oroszország részéről, hogy leplezzék saját bűncselekményeiket, miközben ukrán rabokat kínoznak meg és végeznek ki.

A Guardian számolt be arról, hogy az ukrán főügyészség vizsgálatot indított az incidens kapcsán, melyben állítólag 40 ukrán hadifogoly életét vesztette, 130 másik pedig megsebesült.

Mivel mind Oroszország, mind Ukrajna vizsgálatot indított az ügyben, nem tudni, hogy valójában ki a felelős a támadásért, ám nemrég az önhatalmúlag kikiáltott “Donyecki Népköztársaság” katonai erői egy közleményben jelezték, hogy a nyomozók jelenleg is vizsgálják a helyszínt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.