Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Újabb neves étterem kényszerült bezárni, ezúttal Egerben

Fotó: A felújított homlokzatú Senator-ház Egerben 2015. szeptember 26-án. MTI/Komka Péter
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Senator-Ház az Egri Értéktár része, az épület patinás múltja mellett szellemiségével őrzi a város lelkületét.

Eger legendás étterme, a Hotel Senator-Ház sokak számára szomorú hírt közölt a hivatalos közösségi médiás oldalán, az erről szóló bejegyzés pedig az év első napján jelent meg a Facebookon.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2023. január 2-ától éttermünk bezár, de szállodai szolgáltatásunk (szállás+reggeli) tovább üzemel. Megértésüket köszönjük”

– írták.

Ám a problémáik nem most kezdődtek, ugyanis a tulajdonos házaspár korábban azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy augusztus 31-i hatállyal járuljanak hozzá a bérleti szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez.

Az eredeti elképzelés mindössze részben valósulhatott meg

Indokként a megromlott egészségi állapot, a túlzottan magas bérleti díj, a megnövekedett beszerzési és energiaárak miatti veszteséges működés, valamint a háború miatti bizonytalanság szerepelt – derül ki a 24.hu beszámolójából.

Majd a 2022. augusztusi közgyűlésen arról döntöttek, hogy a Dobó tér 11. szám alatt lévő épület üzemeltetését nyílt versenyeztetéssel megpályáztatják, s akkor elhangzott, hogy a tulajdonosok addig maradnak, amíg meg nem találják az új bérlőt.

A cél az lett volna, hogy a Senator-Ház egyetlen napig se legyen bezárva, ám ez az elképzelés mindössze részben valósulhatott meg, hiszen a tegnapi naptól már csak a szálloda rész áll a vendégek rendelkezésére.