Bődületes őrültségeket terjesztenek arról, hogyan lehet “kivonni a vakcinát” a szervezetből

Fotó: Unsplash/Sam Carter
not image

Borbély Fanni

2021. november 20. - 08:09

A koronavírus-járvány megjelenése óta terjengnek különböző, egészen megdöbbentő praktikák és módszerek, azonban a vakcinák megjelenése óta ez csak rosszabb lett.

Az oltásellenesek és vírustagadók tényleg mindent megtesznek azért, hogy meggyőzzék saját igazukról az embereket, ennek legújabb példája pedig a “detoxfürdő”, melynek célja, hogy: beülsz a kádba és jól kiáztatod magad. Az amerikai oltásellenesek azonban még ennél is tovább mentek és az NBC News szerint azt hirdetik, hogy simán megszabadulhatnak az oltóanyagtól, ha bóraxszal kenik be magukat.

A tisztánlátás kedvéért: a bórax egy vízben oldódó, fehér kristályos por, melyet növényvédő szerként alkalmaznak, hiszen képes lepusztítani élő szervezeteket, a mindennapokban pedig tisztítószerekben találkozhatunk vele. A bórax az emberre mérgező, ugyanis már rövid távon is egészségkárosító hatással bír, és a következőket váltja ki az emberből:

  • bőr- és szem irritáló hatású, belélegezve is ingerli a légutakat;
  • lenyelve mérgező, főként kisgyermekek számára jelent kockázatot, ha a szájukba került bóraxot tartalmazó termék;
  • a bórax továbbá szerepel a REACH, az EU vegyi anyag szabályozás szerinti különös aggodalomra okot adó anyag listáján, mint lehetséges szaporodási képességeket károsító (1B) anyag.

Érthetetlen, hogy egy ilyen mérgező anyagot hogyan hirdethetnek gyógymódként az oltásellenesek, ráadásul az egyik ilyen megdöbbentő módszert bemutató videó a TikTokról átkerült a Facebookra, ahol viszont már nem adtak olyan leírást, amit az adminok kiszűrhettek volna félretájékoztatás miatt.

A legtöbb ilyen félrevezető és egyben veszélyes “tippet és trükköt”, valamint videókat olyan emberek készítik, akik még az alapvető tudományos ismeretekkel sem rendelkeznek. De mint tudjuk, a félelem az ismeretlentől sok butaságra késztetheti az embereket, és sokan úgy vannak vele, ha nem tudják, hogy pontosan mi van a vakcinában, akkor az garantáltan halálos. Pedig ez egyáltalán nincs így.