Új konzol fejlesztésébe kezdett a Microsoft

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021.június.11 - 07:07

Alig telt el fél év a Series X és a Series S next-gen játékgépek piacra dobása óta, a redmondi techóriás állítólag már a következő konzol megtervezésén dolgozik.

A Microsoft bejelentette, hogy egy teljesen új Xbox-hardver fejlesztési folyamatait indították el, azonban az egységet egy ideig egészen biztosan nem fogjuk látni, hiszen még csak most kezdődtek meg az első tollvonások a tervezőasztalon – adta hírül a Gamespot magazin.

Liz Hamren, a Microsoft egyik magas rangú vezetője sajtótájékoztatóján ismertette a redmondi nagyvállalat gaming részlegének jövőbeni terveit, melyek között szerepel a Game Pass könyvtárának bővítése és a hozzá köthető szoftveres és hardveres megoldások fejlesztése.

“Már nekiáttunk az új hardverek és platformok megalkotásának, bár azt is hozzá kell tennem, hogy még évekig titok lesz, pontosan miről is van szó” – nyilatkozta sejtelmesen Hamren.

Egészen furcsa, hogy a Microsoft a Series X és Series S next-gen konzolok piacra dobását követő hetedik hónapban már az új masinák fejlesztését helyezte előtérbe, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a rivális Sony-nál sem ülnek a babérjaikon, bennfentes iparági források szerint ők sem nézik tétlenül a konkurencia mozgolódásait.

Minden bizonnyal egyébként nem egy teljesen új konzolon dolgozhatnak, sokkal inkább egy ráncfelvarráson átesett Series X-en ügyködhetnek, és hasonló történhet a konzolpiacon a jövőben, mint amit az Xbox One és a PS4 kapcsán már egyszer átélhettünk a One X és a PS4 Pro gépekkel, amelyek ugyanazokat a játékokat futtatták, csak nagyobb felbontás és képkockasebesség mellett.