Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,527 $

Terrortámadástól tartanak Bécsben, fokozzák a fegyveres rendőri jelenlétet

MTI/EPA/CHRISTIAN BRUNA
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Iszlamista terrorakciók veszélyére figyelmeztetnek, főként a templomok közelében emelik a készültséget.

A bécsi rendőrség közleménye szerint az eddiginél több fegyveres rendőrt vezényelnek az utcákra, egy esetleges iszlamista terrortámadástól tartva. Az osztrák főváros rendőrsége ugyanakkor hozzátette, hogy „nem konkrét fenyegetésről van szó”.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

“Ha egy konkrét helyszínen konkrét veszély fenyegeti a lakosságot, a bécsi rendőrség azonnal figyelmeztetést fog kiadni minden elérhető csatornán keresztül” – fogalmazott Twitteren a Polizei Wien.

A lakosság segítségét is kérték a hatóságok

Közölték, hogy az ország hírszerző szolgálata olyan információkat kapott, amelyek szerint “iszlamista indíttatású támadást terveznek végrehajtani” Bécsben. A speciális felszereléssel rendelkező műveleti csapatok pedig fokozott járőrözést tartanak a város bizonyos pontjain.

A golyóálló mellényt és sisakot viselő fegyveres rendőrök emellett a forgalmat is ellenőrzik majd városszerte. Azt egyelőre még nem közölték, hogy a most kiadott riasztást meddig tartják érvényben – írja a Sky News.

Az embereket arra kérték, hogy ne osszák meg a műveletekről készült videókat vagy képeket a közösségi oldalakon, mivel azok veszélyeztethetik a rendőröket és segíthetik a „potenciális elkövetőket”.

Habár Bécs a kontinens legbiztonságosabb fővárosai közé tartozik, három évvel ezelőtt egy Iszlám Álammal szimpatizáló terrorista négy embert ölt meg, mielőtt a rendőrség likvidálta volna.