Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,597 $

A tálibok betiltották a kannabisz termesztését Afganisztánban

Fotó: Unsplash/Tim Foster
Ázsia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A tálib vezető legújabb rendelete szerint pedig a szabálysértőket természetesen megbüntetik.

A TRT World jelentése szerint a tálibok közölték, ezentúl tilos kannabiszt, de még kendert is termeszteni Afganisztánban. Hibatullah Akhundzada tálib vezető vasárnap hivatalos rendeletet hozott, melynek értelmében a kannabisz termesztése Afganisztán teljes területén tilos.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Amennyiben pedig ezt bárki is megsérti, úgy az ültetvényt megsemmisítik, a szabálysértőket pedig “a saría szabályai szerint megbüntetik”. Az új rendeletről szóló hivatalos közleményben azt írták:

“A termesztés az egész országban teljesen tilos, és ha valaki termeszti, az ültetvényt megsemmisítik. A bíróságok is utasítást kaptak, hogy a saría törvényei szerint büntessék a szabálysértőket.”

A döntés azért is meglepő, mert a kannabisz az egyik legtöbbet termesztett növény a gazdák által az egész országban, az ENSZ korábbi közlése szerint pedig Afganisztán 2010-ben a világ legnagyobb kannabisz-beszállítója lett.

A jelentésben arról is említést tettek, hogy az Afganisztánban termelt kannabiszgyanta nemcsak a szomszédos régiókban, de a Közel-Keleten, Közép- és Kelet-Európa egyes részein, valamint Közép-Ázsiában és a Kaukázusban is megtalálható.