Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

A három napja tartó viharok miatt szükségállapotot hirdettek ki Szocsiban

Fotó: MTI/EPA/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szputnyik/Mihail Metzel
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az ítéletidő a legnagyobb károkat a városközpontban okozta.

Szükségállapotot hirdetett ki vasárnap Szocsi polgármestere, Alekszej Kopajgorodszkij a várost három napon át sújtó viharok miatt.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

A tengerparti üdülőváros elöljárója Telegram-bejegyzésben közölte, hogy a szükségállapot eszközt jelent a viharkárok helyreállításán dolgozó erők növeléséhez és a károsultak támogatásához. Kopajgorodszkij nagyon súlyosnak nevezte a helyzetet, és rámutatott, hogy az ítéletidő a legnagyobb károkat a városközpontban okozta.

A polgármester szerint a sürgősségi és helyreállítási munkálatok már megkezdődtek, az utak és a strandok megtisztításán, a katasztrófa következményeinek elhárításán több mint négyszáz ember dolgozik. Az elektromos művek szakemberei erőfeszítéseket tesznek az áramellátás helyreállításán

Szocsiban a hét végén heves esőzések voltak, volt olyan óra, amikor 76 milliméter csapadék hullott. A víz utakat, közterületeket és pincéket öntött el. A viharok egy nő halálát okozták. Több mint félszáz gépkocsi megrongálódott.

Az üdülőhelyen továbbra is viharjelzés van érvényben. Az időjárás-előrejelzés szerint további zápor, jégeső és áradás várható, a tengeren pedig újabb tornádók alakulhatnak ki.

(MTI)