Marad a heves szélmozgás, de akár 7 fok is lehet szombaton napközben

Fotó: Unsplash/Khamkéo Vilaysing
not image

Takács Petra

2022. január 28. - 22:55

A szél marad, néhol erősebb lökésekkel, de egy kicsit enyhül az idő és akár a 7 fokot is elérheti a hőmérséklet napközben.

Estig felhős idő várható helyenként helyenként záporral, hózáporral, havaseső záporral. Éjjel átmenetileg csökken, majd péntek hajnaltól nyugat felől fokozatosan újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, péntek délutánra mindenütt beborul az ég.

Akkor előbb a Dunántúlon és a főváros tágabb térségében várható eső, havas eső, a hegyekben havazás. Estétől már a Dunától keletre is több helyen lehet vegyes halmazállapotú csapadék. Kelet, északkelet felé haladva növekszik a hó esélye.

Pénteken a nyugati, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik, majd estétől csökken a szél sebessége. Szombaton a délnyugatira forduló szelet kísérik élénk, néhol erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, +1 fok között alakul, de a szélcsendes, fagyzugos tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 7 fok között valószínű.

(MTI)