Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,309 $

Szijjártó Péter reagált a törökországi terrortámadásra

Szijjártó Péter külügyminiszter is reagált az Ankarában történt terrortámadásra, ami ismét rávilágított arra, mennyire fontos a terrorizmus elleni küzdelem.

Fotó: EPA/NECATI SAVAS
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, terrortámadás történt Törökországban, Ankara szívében. Az egyik merénylőt felrobbantotta magát, míg a másikat semlegesítették, miközben a török hatóságok is ádáz harcot vívnak a terroristák ellen.

Szijjártó Péter kiemelte, az ankarai terrortámadás újra rávilágított arra, mennyire fontos a terrorizmus elleni harc, illetve milyen fontos lenne a globális erőfeszítések növelése. Megjegyezte, a világszintű terrorfenyegetettség soha ez előtt nem volt annyira súlyos, mint ezekben az időkben. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

„Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése. A világszintű terrorfenyegetettség soha nem volt még annyira súlyos, mint manapság.” – írta Szijjártó Péter a posztjában a Facebook oldalán.

„Ennek alapvetően két kiváltó oka van: az extrém, szélsőséges ideológiák gyors terjedése és az egyre erőteljesebbé váló migrációs folyamatok felerősödése.” – tette hozzá a külügyminiszter a bejegyzésében.

„A terrorizmus megfékezésének leghatékonyabb módja tehát a szélsőséges ideológiák visszaszorítása és a migráció megállítása lenne. Mi török barátaink mellett állunk és szorgalmazzuk az Európai Unió és Törökország terrorellenes együttműködésének szorosabbra fűzését.”