Szakértő: sose induljunk el nyaralni, ha ezek a fontos dolgok nincsenek a táskában

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A legjobb védekezés minden esetben a tervezés és a megelőzés, néhány hasznos tipp azonban sokat segíthet, ha a szükség úgy hozza.

A jól megérdemelt külföldi vagy belföldi pihenés még az utazás előtti készülődéssel járó bosszankodásokat is feledteti, azonban a kapkodás és tervezgetés közepette megfeledkezhetünk jó néhány dologról, amelyek nélkül felelőtlenség lenne útra kelni.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Németh Franciska, a surgossegi.info megálmodója szerint az egyik legfontosabb, hogy az utazás teljes hosszára legyen nálunk elegendő gyógyszer, illetve extra adagok is arra az esetre, ha a hazaút kicsit eltolódna.

Ide sorolta a láz- és fájdalomcsillapítót, savlekötőt, széntablettát, köhögéscsillapítót, majd kiegészítő eszközökként a lázmérőt, sebfertőtlenítőt, sebtapaszt, csipeszt és kisollót emelte ki, valamint krónikus betegségben szenvedők esetében a speciális karkötő használatát javasolta.

A listát a fényvédővel és a napozás utáni bőrnyugtató készítményekkel folytatta, hiszen a nagy hőségben könnyen leéghetünk, ám az tény, hogy a legjobb védekezés minden esetben a tervezés és a megelőzés – számolt be a Pénzcentrum.

Felhívta a figyelmet a napégés hosszútávú, illetve súlyosabb kockázataira is, mint amilyen a melanoma is, ezért a fényvédők mellett kalap viselését, valamint folyamatos hidratálást javasolt, hogy elkerüljük a kiszáradást.

A fertőzésekkel kapcsolatos kockázatok miatt azt tanácsolta, mindig érdeklődjünk előre, hogy az adott helyen mennyire iható a víz, emellett a gyümölcsöket és zöldségeket mindig alaposan mossuk és hámozzuk meg, mielőtt fogyasztunk belőlük.

Ugyanilyen fontosnak tartotta az összes szükséges irat bekészítését, valamint az orvosi költségeket és a hazaszállítás költségét fedező utasbiztosítást, illetve a legfontosabb telefonszámok felírását. Belföldi nyaralás esetén pedig a surgossegi.info-t javasolta, amely pillanatok alatt megtalálja a hozzánk legközelebb eső szakellátót és nyitva tartó patikát.