Szakértő: nem éri meg a Manchester Unitednak újra leigazolnia Cristiano Ronaldót

Fotó: Cristiano Ronaldo/Facebook
not image

Nagy Noel

2021.április.30 - 01:04

Ismét felmerült, hogy az ötszörös aranylabdás portugál klasszis, Cristiano Ronaldo visszatérhet korábbi klubjához, a Manchester Unitedhez.

Az elmúlt két szezon során gyakran lehetett hallani, hogy Ronaldo nem feltétlenül boldog a Juventusnál. Ehhez többek között hozzájárul az is, hogy mióta a portugál Torinóba igazolt, nem értek el jelentősebb nemzetközi sikert.

Nem javította Cristiano Ronaldo kedvét az sem, hogy a Porto elleni Bajnokok Ligája kiesést követően az olasz média gyakorlatilag teljes egészében az ő számlájára írta a vereséget, hogy nem nyújtott hozzá méltó, világklasszis teljesítményt.

Az sem teljesen kizárható, hogy a torinóiak nem fognak bejutni a Bajnokok Ligájába jövőre. A Juventus jelenleg a Serie A negyedik helyén tanyázik, egyenlő ponttal az ötödik AC Milannal, amellyel még lesz egy összecsapásuk.

Nem véletlen tehát, hogy a sajtóban időről időre felmerül, hogy Ronaldo távozhat esetleg a zebráktól, újabban pedig a Manchester Unitedot dobták be kérőnek. Az évente 30 millió eurót kereső portugál fizetése sem jelentene gondot, ugyanis az elmúlt évben több mint 50 millió euróval tudták csökkenteni fizetési keretüket a Vörös Ördögök.

Kieran Maguire, a Goal szakértője azonban nincs feltétlenül arról meggyőződve, hogy annyira szüksége lenne a Manchester Unitednak arra, hogy a 36 játékos elképesztő fizetési igényeit állja:

„Meg tudja magának engedni őt a United? Természetesen meg. A fizetések jelentősen csökkentek 2020-ban, szóval elméletileg ott van rá a forrás, hogy megfizessék. PR szempontból is égető szüksége lenne a tulajdonosoknak, hogy elővegyenek egy nyulat a kalapból, amely Ronaldo lehet” – véli Maguire.

„A probléma azonban ennek ellenére is a fizetési igénye. Ha reálbérben akar ugyanannyit keresni, mint amit Olaszországban jelenleg, az nem 30 millió euró lenne. Sokkal többet kellene adni neki, mivel az olasz adórendszer nagyon kedvező a futballisták számára, nagyon sok pénzt tarthatnak meg”

Az is kérdéses továbbá, hogy Cristiano Ronaldo egyáltalán vissza akar-e térni a Manchester Unitedhoz, mert erről általában nem szólnak a híradások. A Bajnokok Ligája szereplés az ott van, viszont a Premier League fizikailag egy sokkal megterhelőbb bajnokság, mint a Serie A.