Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Spanyolország esélyt sem hagyott, Costa Rica a vb legnagyobb pofonjába szaladt bele

TÉMÁK:
#Katari vb #vb 2022
MTI/EPA/Abir Sultan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A spanyolok is bemutatkoztak a 2022-es világbajnokságon, Costa Rica ellen igazi erődemonstrációt tartottak.

Meglepetésekből nincs hiány eddig a tornán, de úgy látszik, hogy nagy zakókból sem lesz, a katari világbajnokság második leggólgazdagabb mérkőzését hozta a Spanyolország – Costa Rica mérkőzés.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

Az már az első percekben teljesen egyértelművé vált, hogy Spanyolország gyorsan szeretné döntésre vinni a dolgot Costa Rica ellen, Dani Olmo már a 11. percben beköszönt Keylor Navasnak, tíz perccel később pedig Asensio pontos lövésénél sem volt esélye a PSG kapusának.

Újabb tíz perc, újabb gól – Ferran Torres büntetőjénél Navas balra ment, szerencsétlenségére, mert Torres lövése meg jobbra. 3-0. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt.

A következő játékrész ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, Costa Ricának momentumai sem voltak, Ferran Torres némi kavarodás után az 54. percben meglőtte maga második, csapata negyedik gólját.

A 75. percben aztán a spanyolok eddigi legifjabb vb-játékosa, Gavi is betalált, a 18 éves játékos gyönyörű kapáslövéssel mattolta Navast. Bár előtte elég gyanús volt a leshelyzet, a VAR nem szólt közbe.

A 90. percben Carlos Soler volt eredményes, három perccel később pedig Morata vitte be a kegyelemdöfést. 7-0 a vége, Costa Rica csak asszisztált a mérkőzésen, kapura sem lőttek, a spanyolok hatszor több sikeres passzt vittek véghez. A statisztikákat nézve nem meglepő a kiütés.

Standings provided by Sofascore