Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Sörösdobozban próbált becsempészni egy pókmajmot, akár 20 évet is kaphat

Fotó: Unsplash/Deb Dowd
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy texasi nő talán nem is gondolta volna, hogy milyen rossz ötlet volt egy veszélyeztetett fajt csempészni: várhatóan ugyanis 20 év börtönbüntetésre ítélik.

A 20 éves Savannah Nicole Valdezt március 21-én tartóztatták le, amikor a texasi Brownsville-ben található Gateway nemzetközi hídon keresztül próbált meg belépni az Egyesült Államokba. A határon azonban a tisztviselők kiszúrtak egy lyukas fadobozt a nő kocsijában, melyről állította, hogy Mexikóban vásárolt sör van benne.

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

A tisztviselőknek azonban gyanús lett a nő viselkedése, ezért felnyitották a dobozt és felfedezték benne az élő pókmajmot: ekkor utasították a nőt, hogy álljon félre, mert további ellenőrzéseket kívánnak végezni.

A nyomozók később az interneten meg is találták a nő által feltett hirdetést, ahol a pókmajmot hirdette eladásra, sőt, még a telefonszámát is megadta. Valdez végül március 28-án adta fel magát a rendőrségen, és bűnösnek vallotta magát abban, hogy vadon élő állatokat csempészett be az Egyesült Államok területére, anélkül, hogy azt előzetesen bejelentette volna, sőt, november 2-án elmenekült egy ellenőrzőpontról is.

A majmot biztonságba helyezték és jelenleg egy floridai menhelyen van, a hatóságok közlése szerint “biztonságban él”. A UPI értesülései szerint Valdezt jövő januárban ítélhetik el, és ha bűnösnek találják, úgy akár 20 börtönbüntetést és 250 ezer dolláros pénzbírságot is kaphat.