Sokatmondó kijelentést tett a Real Madrid korábbi elnöke a klub átigazolási szezonjáról

Madrid, 2020. július 17. Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetõedzõje a bajnoki trófeával a spanyol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában játszott Real Madrid-Villarreal mérkõzés után az Alfredo di Stefano Stadionban 2020. július 16-án. A Real Madrid 2-1-re gyõzött, és a záró forduló elõtt behozhatatlan elõnyre tett szert, így megnyerte a bajnokságot. MTI/EPA-EFE/Rodrigo Jiménez
Sport
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Ramon Calderon, a Real Madrid korábbi klubelnöke úgy fogalmazott, hogy a klub jelenleg nem áll úgy anyagilag, hogy a sokszor emlegetett Kylian Mbappé vagy Erling Haaland átigazolásokat nyélbe üsse.

A nemzetközi sportsajtó jóformán egyöntetűen tényként kezeli, hogy a Real Madrid várhatóan legalább egy jövőbeli világsztárt igazolni fog a nyáron, méghozzá nem is kevés összegért. A leggyakrabb Kylian Mbappé és Erling Haaland neve merül fel, mint jelöltek erre a szerepre.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Ramon Calderon, a Real Madrid korábbi klubelnöke azonban a talkSPORT-nak adott interjújában óva intett mindenkit, hogy ne éljék bele magukat ezekbe a transzferekbe, mivel várhatóan a klub nem fogja tudni megengedni magának őket:

„A szezon ezen szakaszában mindig szoktak pletykálkodni. Mostanában nagyon sokat beszélnek Haalandról, Mbappéról… és még nagyon sok játékosról. Gazdasági értelemben azonban nem vagyunk a legjobb formában, mert éppen felújítjuk a stadionunkat, ami pedig nagyon sok pénzbe kerül”

Calderon hozzátette, hogy nagyon nehéz lesz ezen a nyáron pénzt költeni a klub számára, de mint mondta, minden évben megpróbálják a lehető legjobb játékosokat leigazolni, már évek óta ezt teszik, úgyhogy most is meg fogják próbálni kihozni a legjobbat a lehetőségek közül.

A brit Daily Express napilap úgy véli, ez a Manchester Unitednak igazán remek hír, ugyanis ezzel egy lépéssel közelebb kerülhetnek Erling Haaland leigazolásához. A Bundesligában 21 gólt szerző norvég támadót már tavaly télen is megpróbálták megszerezni a Vörös Ördögök, akkor azonban a játékos a Dortmundot választotta.

A lap azonban úgy fogalmaz, hogy Ole Gunnar Solskjaernek ettől függetlenül nem lesz egyszerű dolga, ha a honfitársát meg akarja kaparintani, ugyanis mindössze 80 millió fontos átigazolási kerettel rendelkezik a nyárra, így mindenképpen el kell majd adni játékosokat, ha komolyan le akarják igazolni Haalandot.