Clouds
21 Budapest
Dollár
354,55 Ft
Euró
386,25 Ft
Font
432,93 Ft
Bitcoin
23,621 $

Nagyon rosszul áll Magyarország a halálos vasúti balesetek statisztikájában

Iklad, 2022. október 14. Személyvonattal ütközött, összeroncsolódott nyerges vontató a Pest megyei Ikladon 2022. október 14-én. A teherautó sofõrje nem sérült meg, a vonat vezetõjét, valamint a szerelvény több utasát a mentõk kórházba vitték. MTI/Mihádák Zoltán
Baleset

Bense Róbert

Szerkesztő

Hazánkban volt a második legtöbb halálos vasúti szerencsétlenség az Európai Unióban.

Az Eurostat adatai szerint csak Szlovákiában halnak meg többen vasúti balesetekben az Európa Unió területén, mint Magyarországon. Hazánk mögött Lengyelország található a listán – írja az RTL.

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Mindazonáltal az Európai Unió teljes egészét nézve javultak a vasúti baleseti statisztikák, egymillió főre vetítve 1,5 főre csökkent a halálos áldozatok száma. Ezzel ellentétben Magyarországon ez a szám 4.9 fő.

Ennél vélhetően sokkal lesújtóbb lesz a 2022-es statisztika, ugyanis a tavalyi évben kétszer annyian haltak meg vasúti balesetben idehaza, mint a 2021-es évben, melynek adatait az Eurostat feldolgozta.

A MÁV szerint a megugró baleseti számok oka leginkább a sofőrök felelőtlenségével és figyelmetlenségével magyarázható. 2022-ben 34-en haltak meg a magyarországi vasúti átjárókban.

A MÁV éppen ezért tavaly plakátkampányt és online figyelemfelhívást is indított, melyben a legfrissebb baleseti statisztikák mellett a KRESZ irányadó útmutatását is feltüntetik.