Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,606 $

Vajon Rossi munkája elég volt a maradáshoz?

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Takács Petra

2021. november 12. - 16:32

Csányi Sándor közölte, hogy mi lesz az edző sorsa a magyar válogatottnál.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke egy pénteki interjúban kijelentette, 2025-ig biztosan Marco Rossi marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

“Megbeszéltük Rossival, hogy marad a szerződése végéig, vagyis 2025-ig a kapitány, és abban bízom, hogy majd azt követően is tudunk új szerződést kötni vele” – szögezte le az elnök a portfolio.hu portálnak nyilatkozva. Hozzátette, bízik az olasz szakvezetőben, aki összességében jó csapatot rakott össze, nem véletlen, hogy voltak is megkeresései, nem is rossz csapatoktól.

Rossi esetleges távozása azt követően vetődött fel egyre többször, hogy a nemzeti csapat az Európa-bajnoki döntős Angliától, majd kétszer Albániától is kikapott a világbajnoki selejtezősorozatban.

Az európai, illetve a nemzetközi szövetségtől kapott pénzbüntetések és zárt kapus szankciók kapcsán Csányi elárulta, a vénaszkenner bevezetését tervezik a stadionokban a szurkolók minél hatékonyabb azonosíthatósága érdekében.

A magyar bajnokságról az MLSZ elnöke úgy vélekedett, a színvonala jelentősen javult az elmúlt időszakban, de nem tartja jónak, hogy a nagyvárosok tradicionális csapatai, például a Győr, a Pécs, a Szeged, a Békéscsaba nem az NB I-ben játszik.

“Gondolkodunk is azon, hogy megemeljük az NB I létszámát, ezzel párhuzamosan pedig csökkentjük az NB II-ét” – nyilatkozta.

Csányi kijelentette, nagyon ellenzi, hogy sok külföldi futballista szerepel a magyar csapatokban. “Ez számomra érthetetlen, és az is érthetetlen, hogy a tulajdonosok miért nem keményebbek ebben a kérdésben” – hangsúlyozta.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.