Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

Friss hírek a Szápár határában előkerült robbanóeszközökről

Fotó: Személyautó halad a Szápárt Várpalotával összekötő úton a felújított útszakasz átadása napján a tési szakaszon 2020. május 7-én. A Magyar Falu Program keretében megújult 1,6 kilométeres útszakasz felújítása 152 millió forintba került. MTI/Vasvári Tamás
not image

Takács Petra

2022. május 9. - 21:06

Friss információkat közöltek a Szápár határában előkerült robbanóeszközökről, amiket elszállítottak a szakértők.

Elszállították a Veszprém megyei Szápár határában hétfő délután előkerült robbanóeszközöket – tájékoztatta Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje este az MTI-t.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Optikai kábel fektetése közben bukkantak rá az eszközökre a dolgozók. A 8216-os út és a Kossuth utca kereszteződésénél minden irányba száz méteres szakaszon lezárták az utakat. Egy házat kiürítettek.

A tűzszerészek megállapították, hogy egy 7,5 centiméteres német páncéltörő gránát került elő. A terület átvizsgálása során 1 kilogrammnyi Mauser puskához tartozó lőszert is találtak.

A robbanótest szállítható állapotban volt, így azt és a lőszereket elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítik azokat – közölte a kommunikációs tiszt.

(MTI)