Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Ribéry ráhúz még egy szezont, csapata nagy csatában maradt benn a Serie A-ban

MTI/EPA/MASSIMO PICA

Bense Róbert

2022. május 23. - 13:57

A francia kiválóság 39 évesen sem gondolkodik a visszavonuláson.

Franck Ribéry 2019-ben igazolt át Olaszországba, miután 12 sikerekkel tarkított évet követően elbúcsúzott a Bayern Münchentől. Az már akkor világos volt, hogy a visszavonulás nem opció számára, de arra talán kevesen gondoltak, hogy 39 évesen egy olasz kiscsapat bennmaradásért küzd majd.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

És nemcsak, hogy küzd, hanem csapattársaival együtt sikerrel is veszi az akadályokat, hiszen a Salernitana egészen fantasztikus bajnoki hajrával harcolta ki a 2022/23-as szezonra a Serie A tagságát, miután az utolsó fordulóban a Venezia és a Cagliari csupán 0-0-s döntetlenre volt képes egymás ellen.

Így aztán aki a tanúja volt a Salernitana-Udinese utolsó másodperceinek, az meglepetten tapasztalhatta, hogy valóságos népünnepély tört ki a Stadio Arechiben, annak ellenére is, hogy a hazai csapat négygólos vereséget szenvedett. A tömeg kellős közepén pedig a veterán Ribéry is önfeledten ünnepelt.

Ribéry ebben a szezonban 22 mérkőzésen lépett pályára a Salernitana csapatában, és bár csak egyetlen évre kötött szerződést a Serie A újoncával, a bennmaradás után reális esély van arra, hogy ősszel is náluk láthatjuk majd a rutinos franciát.