85 emberrel fedélzetén zuhant le egy Fülöp-szigeteki katonai repülőgép (videó)

Fotó: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. július 4. - 07:36

A jelentések szerint több mint 80 fő tartózkodott azon a Fülöp-szigeteki katonai repülőgépen, ami eddig tisztázatlan körülmények és okok miatt lezuhant.

A Szputnyik beszámolója szerint egy négyhajtóműves katonai szállító-repülőgépről van szó, ami a Sulu tartományban található Jolo szigeten zuhant le leszállás közben. A fedélzeten legkevesebb 85 ember tartózkodott, amiről az ország fegyveres erőinek főnöke számolt be.

Cirilito Sobejana tábornok, a Fülöp-szigeteki fegyveres erők főnöke azt mondta, 40 embert sikerült kimenteniük a C-130-as repülőgép égő roncsai közül. Pillanatnyilag nem tudni, hogy hányan lehetnek az elhunytak között és a sérülteket milyen állapotban szállították kórházba.

Franciaország tagadja, hogy titkolta volna a Csendes-óceáni nukleáris tesztek adatait

Az AFP-nek adott nyilatkozatában hozzátette, a mentők már a helyszínen vannak, és imádkoznak azért, hogy még több életet tudjanak megmenteni. A tábornok szerint a gép azután került bajba, hogy lefutott a kifutópályáról.

Júniusban a Fülöp-szigeteki Fegyveres Erők egyik S-70i Black Hawk típusú helikoptere zuhant le egy kiképzés során Manilától északra. A keresést azt követően indították el, hogy a gép nem tért vissza a bázisra. A katasztrófa következtében a fedélzeten tartózkodott mind a hat ember életét vesztette.

FRISSÍTÉS:

Az AFP 17 halottról ír, akik már biztosan nem élték túl a balesetet – erősítette meg a védelmi miniszter.