Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

Rendszeresek a szexuális visszaélések az amerikai Női Labdarúgó Ligában

MTI/EPA/Miguel Sierra

Bense Róbert

2022. október 5. - 05:06

173 oldalas jelentést tettek közzé arról, hogy szexuális és érzelmi visszaélések történtek a női bajnokság legmagasabb osztályában.

A több mint egy éven át húzódó független vizsgálat az Egyesült Államok egyik legkomolyabb sportbotrányát tárta fel, mely szerint bizonyíték van arra, hogy több klub esetében is szexuális visszaélések történtek a játékosokkal szemben.

A vizsgálat azt követően kezdődött, hogy a The Athletic 2021-ben megjelent jelentése szerint a ligában széles körben elterjedt a játékosokkal szembeni bántalmazás. Sally Yates, a vizsgálatot vezető nyomozó részleteket is közölt az ügy kapcsán.

Yates kifejtette, hogy a jelentés szerint az NWSL-t, azaz a női liga, valamint az azt irányító United States Soccer Federation vezetői, a klubtulajdonosok, továbbá az edzők sem tettek semmit az évek óta tartó zaklatási bejelentések kapcsán.

“A csapatok, a liga és a szövetség nem csak, hogy ismételten nem reagáltak megfelelően, amikor szembesültek a játékosok jelentéseivel és a visszaélésekre utaló bizonyítékokkal, de nem vezettek be alapvető intézkedéseket sem a megelőzés és a kezelés érdekében” – mondta Yates.

A jelentésből az is kiderült, hogy három klub – a Portland Thorns, a Racing Louisville FC és a Chicago Stars – nem működött együtt a nyomozókkal. “A Portland Thorns akadályozta a tanúkhoz való hozzáférésünket, és félrevezető jogi érvekkel próbálta megakadályozni, hogy felhasználjuk a szükséges dokumentumokat”.

Az NWSL és a játékosok szövetségének közös vizsgálata még tisztázásra vár, ráadásul a jelentés az ifjúsági labdarúgást még nem is vizsgálta, a nyomozók szerint ugyanakkor ott is gyakoriak a visszaélések – írta a Marca.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.