Tönkremehet év végére a rendezvénypiac, befuccsolhatnak az üzletek

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 25. - 20:10

Sorra mondják le a céges bulikat és összejöveteleket a koronavírus-járvány negyedik hullámának tetőzése miatt.

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács László az Indexnek adott interjújában kiemelte, 2021 végéig a két évvel ezelőtti forgalom mindössze 10-20 százalékának megfelelő a leadott rendelésállomány.

Erős szeptemberi forgalom után – amit részben a járványvédelmi aggodalmak miatt előrehozott rendezvények, díjátadók és konferenciák generáltak a felszabadultabb fogyasztás mellett – lényegében október közepe, azaz az újabb járványhullám látványosabb felfutása óta tapasztalják az ágazatban, hogy folyamatosan esik vissza a céges és egyéb rendezvényekre szóló rendelésállomány.

Jelenleg az év végéig mindössze a két évvel ezelőtti forgalom 10-15-20 százalékának megfelelő a leadott rendelésállomány, de sokan még kivárnak, mielőtt döntenek, hogy megtartanak-e egy-egy rendezvényt – tette hozzá Kovács László.

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

Ezek is kisebb, 50-80-100 fős események, a multinacionális szektorban lényegében tartózkodnak a termelést, a munkát veszélyeztető nagyobb belső céges események szervezésétől – fogalmazott a szakember.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodaszövetség elnöke megerősítette, az első komolyabb csapás az év végi forgalomra az egészségügyi rendezvényeken való részvételt tiltó miniszteri utasítás volt a szállodáknak, ma már azonban szinte az összes ágazatban mondják vissza az eseményeket.