A Real Madrid sztárja külső nyomást gyakorol az elnökre

Fotó: EPA/Rodrigo Jimenez
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 26. - 18:07

Ebben a szezonban kétség kívül remekelt Vinícius Júnior, aki kezdi ámulatba ejteni Európát. 

Vinícius 2018 nyarán érkezett a Real Madridhoz, és a fehérek ificsapatában eltöltött röpke idő után az első csapatban is helyet kapott, ahol hamar helyet követelt magának a kezdőben. Az eddigi mérlege 17 mérkőzésen 10 gól és 5 gólpassz. 

Bár csak 2024-ben jár le a szerződése, azonban a hírek szerint a Real Madrid ezt még idén szeretne hosszabbítani vele, a 2027-ig szóló kontraktusba pedig fizetésemelést is belefoglalnának. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK

A játékos jelenleg 6 millió eurót keres szezononként, azonban ezt Florentino Pérez elnök megemelné 9 millió euróra. A brazil számára ez egy nem rossz ajánlat, de még sincs teljesen megelégedve vele. 

Az El Nacional azt írja, hogy Vinicius külső nyomást kíván gyakorolni az elnökre, és egyenesen a legnagyobb ellenséggel, a PSG-vel tárgyal. A párizsiak számára remek eszköz lehet a brazil, hogy bosszút álljanak Mbappé elcsábításáért – persze csak akkor, ha a francia távozik. 

A PSG felvette a kapcsolatot Vinicius környezetével, legalább háromszor akkora összeget ajánljon neki fizetésként, mint amennyit a madridiak voltak hajlandók. A franciák ajánlata egészen 18 millió euróig felment, amely egy egészen tisztességes összegnek tűnhet a brazil számára. 

A Real Madrid próbálkozása Mbappé leigazolására, aki a hírek szerint nem fogja meggondolni magát az ügylettel kapcsolatban, nagyon nagy tüske a PSG-nél, ráadásul elveszítenék a csatártriójuk egyik tagját, akit mindenképpen pótolni kell, lehetőleg pedig úgy, hogy az nagyon fájjon a spanyoloknak.