A Real Madrid 27 millió euróval törne borsot a Barcelona orra alá

Fotó: Pixabay
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. november 26. - 13:04

Újabb játékos miatt akaszthatja össze a bajszát Spanyolország két óriása. 

Denis Zakaria, a Borussia Mönchengladbach svájci középpályása, akinek június 30-án lejár a szerződése, már eldöntötte, hogy nem folytatja a Bundesligában. Szeretne egy kimagasló európai klubhoz csatlakozni, ahol címeket nyerhet. 

Erre pedig minden lehetősége meg is van, ugyanis a Barcelona hetek óta kapcsolatot tart a környezetével, hogy a nyáron hozzájuk érkezzen a játékos. A katalánok nagyot nyernének a szerződéssel, ugyanis egy kiváló játékost kaparítanának meg, akiért csak aláírási díjat kellene fizetni. 

A probléma azonban az, hogy a Borussia Mönchengladbach nem kívánja úgy elengedni Zakariát, hogy egy eurót se hozzon a kasszába, ezért 27 millióban határozták meg az árát. 

„Mérlegelnünk kellene, hogy a szezon második felében jobbak lennénk-e ezzel a játékossal vagy sem. Ha ő vagy egy másik játékos azt mondja nekünk, hogy távozni akar, akkor nem ellenkezünk. Hülyeség lenne nem foglalkozni ezzel“

– idézi Max Eberlt, a német klub sportigazgatóját az El Nacional a Sport Bild alapján.  

Itt jön a képbe a Real Madrid, amely a Barcához hasonlóan Zakariást is napirendre tűzte, ugyanis a katalánokkal ellentétben nekik van pénzük az igazolásokra. 

A svájci Genfben született játékosnak az apja kongói, az anyja szudáni. A 25 éves tehetségre hamar felfigyeltek a Young Boys játékosmegfigyelői, akik 400 ezer eurót fizettek érte. Később a Borussia Mönchengladbach 12 millió eurót fizetett érte, ahol aztán elérte, hogy Európa is érdeklődve kövesse a fejlődését. 

CSATLAKOZZ A LINER.HU-HOZ: FŐÁLLÁSÚ SZERKESZTŐT KERESÜNK