Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,012 $

Még véget sem ért, de már rangos díjjal ismerték el Haaland űrszezonját

A norvég csatár lett az Év labdarúgója az FWA-nál.

Manchester, 2023. március 14. Erling Haaland, a Manchester City játékosa, miután megszerezte a City ötödik gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjének visszavágó, Manchester City-RB Leipzig mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. március 14-én. MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Haaland első szezonját tölti a Premier League-ben, és már most megdöntötte a bajnokság gólrekordját. Nem csoda, hogy a Football Writers’ Association őt választotta a szezon legjobb játékosává.

A 22 éves norvég a szavazatok 82%-át kapta meg, ami szintúgy rekordnak számít. A második és a harmadik helyen az Arsenal két játékosa Bukayo Saka és Martin Odegaard szerepel – írja az ESPN. Soron kívül Megszólalt a Nemzeti Színházban balesetet szenvedő Szász Júlia

„Megtiszteltetés, hogy az első szezonomban elnyertem a Football Writers’ Awardot” – írta későbbi közleményében Haaland. „Minden egyes nap igyekszem a lehető legjobb lenni, és az, hogy ilyen módon elismerik, nagyon sokat jelent nekem” – folytatta.

„Imádok a City-nél lenni, a csapattársaim hihetetlenek és szeretném mindannyiuknak megköszönni, mert nélkülük nem nyerhettem volna meg ezt a díjat” – tette hozzá Haaland, aki azt is elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet Pep Guardiolának és a teljes stábnak, úgy gondolja, sosem dolgozott még ilyen kiváló szakemberekkel.

A hölgyeknél Sam Kerr sorozatban másodjára nyerte el az elismerő címet, a Chelsea csatára kétszer annyi szavazatot kapott, mint a második helyen végző Rachel Daly, aki szintén a Kékeket erősíti.