Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,604 $

Putyin: “Liz Truss megőrült”, amikor atomfegyverrel fenyegetőzött

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Gavril Grigorov
not image

Borbély Fanni

2022. október 27. - 21:54

Putyin komoly kritikákat fogalmazott meg az igen rövid ideig kormányzó volt brit miniszterelnökről, Liz Trussról: közölte, hogy amikor Truss atomfegyverekkel fenyegetőzött, akkor “megőrült”.

Hosszas eszmefuttatásában az orosz elnök Liz Truss volt brit miniszterelnököt kritizálta, arra reagálva, hogy Truss miniszterelnöksége kezdetén kijelentette, nem fél megnyomni a piros gombot, ha a helyzet megkívánja. Ennek kapcsán Putyin úgy fogalmazott, “ha vannak atomfegyverek, mindig fennáll a veszélye, hogy bevetik őket”.

Kijelentette, nem gondolja, hogy nagyot téved, amikor azt mondja, “a nyugati országok megpróbálnak nyomást gyakorolni minden országra”, és további érveket keresnek, hogy “bátorítsák és meggyőzzék” Oroszország “barátait”, vagy semleges államokat arról, hogy “mindannyiuknak együtt kell kiállniuk Oroszországgal szemben”.

Állította, hogy a nyugati országok “a nukleáris fegyverek bevetésével provokálnak”, és arra használják fel e fenyegetéseket, hogy “nyomást gyakoroljanak Oroszország szövetségeseire, barátaira és a semleges államokra” – írja a Sky News.

Ezen a ponton említette meg Liz Truss volt brit miniszterelnököt, aki szerinte “megőrült”, amikor atomfegyverekről beszélt: Putyin állította, Oroszország “soha nem mondott proaktívan semmit arról, hogy esetlegesen atomfegyvereket vetne be”, szerinte ugyanis “csak célozgattunk a nyugati vezetők nyilatkozataira reagálva”.

Truss szavait kissé kiforgatva közölte, hogy a volt brit miniszterelnök azzal kérkedett, hogy az Egyesült Királyság nukleáris nagyhatalom és, hogy a miniszterelnöknek ez a megbízatása. Truss kijelentésére, miszerint ha szükséges, nem fog félni megnyomni a piros gombot, Putyin azt mondta:

“És azt mondta, hogy kész erre, és senki sem reagált semmilyen módon, miközben csak ostobaságot csinált. Egy kicsit ki volt ütve. De mondhat ilyet nyilvánosan? Nos, még ha ki is mondta, valakinek ki kellett volna javítania. Washington például mondhatta volna, hogy nekik ehhez semmi közük.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.