Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

„Putyin talán az utolsó lesz a történelemben, aki az Oroszország nevű hely vezetője”

Vlagyimir Putyin orosz elnök videókapcsolaton keresztül megbeszélést folytat Hszi Csin-ping kínai államfõvel a moszkvai Kremlben 2022. december 30-án. MTI/AP/Pool/Kreml/Mihail Klimentyev
Európa
not image

Nagy Noel

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin brutális és törvénytelen Ukrajna elleni inváziója, valamint fokozódóan elnyomó belföldi politikája miatt Oroszország az elmúlt tíz hónap alatt a gonosz karikatúrájának szimbóluma lett – állítja Kirill Martinov.

A Novaja Gazeta szerkesztője pedig úgy véli, hogy a cselekedeteinek következményei az oroszok életének összes aspektusát érinteni fogják. Mint említette, Oroszországot jelenleg egy végtelen hatalommal rendelkező diktátor irányítja, akinek semmi kapcsolata nincs a valósággal.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

„Annak ellenére, hogy több tízezren tüntettek ellene, már nincs olyan Oroszországban, aki meg tudja állítani őt a nemzeti öngyilkosságtól”

Martinov szerint az orosz társadalom folyamatosan rettegésben él, és az egyetemeken, iskolákban és irodákban az emberek már megtanulták, hogy jobb csendben maradni és elfordítani a fejüket a körülöttük zajló dolgoktól, ami Putyinnak lehetőséget teremtett.

„Vlagyimir Putyin talán az utolsó ember lesz a történelemben, aki az Oroszország nevű hely vezetőjének nevezheti magát, mert nehéz elképzelni, hogy a nemzetünk hogyan tudja újraépíteni magát abból a katasztrófából, amit a 70. születésnapja alkalmából kreált”

Martinov ezt követően felsorolt egy „befejezetlen” listát, hogy az orosz hatóságok mi mindent műveltek annak érdekében, hogy a saját lakosságuknak okozzanak szenvedést: lerombolták az oktatást, demográfiai összeomlás zajlik, hanyatlik a gazdaság, nem működik a jogrendszer, rosszabb állapotban van a sport, mint valaha és a kultúra is az összeomlás szélén áll.

„Nincs olyan szeglete az életnek, amelyet Putyin háborúja nem érintett” – fogalmazott a szerkesztő, hozzátéve, hogy ez a „különleges katonai hadművelet” biztosan úgy fog bevonulni a történelemkönyvekbe, mint a legradikálisabb inkompetencia valaha, mert szerinte történelmileg nem igazán lehet példát találni ilyen szintű „ostobaságra”.

Martinov szerint annak köszönhetően, amit Putyin művelt, örök gyűlöletre kárhoztatták az oroszokat, különösen a szomszédjaik által, amely mintegy 40 millió embert jelent. Hozzátette: még az ő olvasóik is azt gondolják, hogy az ukránokra kell a legbüszkébbnek lenni:

„Az ukrán emberek hősies ellenállására, hogy egy borzasztó ellenség agressziója során ilyen fantasztikus szövetségeseik vannak és semmilyen cirkálórakéta, hideg és sötétség nem tudja megtörni az ukrán emberek lelkét”