Dollár
428,70 Ft
Euró
410,38 Ft
Font
457,53 Ft
Bitcoin
19,033 $

Putyin: Oroszország nyitott a párbeszédre számos létfontosságú kérdésben

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon 2022. június 17-én. MTI/AP/TASZSZ/Szergej Bobilev
not image

Koós Alexandra

2022. július 3. - 08:37

Az orosz elnök szerint „célravezető és rugalmas jogi szabályozással, valamint mélyreható közös munkával” megelőzhető lenne a válságok kialakulása.

Vlagyimir Putyin kijelentette, hajlandó közös erőfeszítéseket tenni az olyan létfontosságú kérdésekben, mint az éghajlatváltozás, az éhezés elleni küzdelem, az élelmiszer- és energiapiacok stabilitásának biztosítása, a nemzetközi kereskedelem és verseny tisztességes szabályozása.

Soron kívül Reuters: 1,1 milliárdos segélycsomagot készül kiutalni az Egyesült Államok Ukrajnának 

Hangsúlyozta, Oroszország mindemellett nyitott a párbeszédre a stratégiai stabilitás, a tömegpusztító fegyverek elterjedésének megakadályozása, valamint a fegyverzet-ellenőrzés terén kialakult helyzet javításának ügyében.

Véleménye szerint „célravezető és rugalmas jogi szabályozással, emellett mélyreható közös munkával”, megelőzhető lenne a válságok kialakulása, mint amilyen jelenleg a Donbászban zajlik – írta a TASS.

Az orosz államfő kiemelte, ebben az esetben nem volna szükség a donbászi lakosság „védelmére a népirtással szemben”, majd hozzátette, a kijevi rezsim cselekedeteit „nem lehet másként definiálni, mint emberiesség elleni bűncselekményként”.