Pokolgéppel fenyegetett egy férfi a katonai bázis előtt, le is tartóztatták cserébe

Illusztráció/MTI/AP/Manuel Balce Ceneta
not image

Nagy Noel

2021. május 16. - 03:40

Eltorlaszolta a washingtoni Andrews Közös Bázist egy férfi az autójával, amelyről azt állította, hogy pokolgépet rejtett el benne.

Az elnök különgépének is otthont adó közös légi és tengeri bázisnak intézett fenyegetés nem bizonyult valósnak, ugyanis a tűzszerészek nem találtak bombát az autóban – adta hírül a Fox5 Washington DC. A férfit cserébe letartóztatták, amiért ezzel fenyegette a hadsereget.

A Twitterre közzétett felvételeken az is látszódik, ahogy egy egyszerű sedan parkol a bázis bejárata előtt. A férfi fenyegetését természetesen elővigyázatosságból komolyan vették, ezért szakembereket küldtek az autó átvizsgálására.

Zachary Baddorf, a légierő 316-os szárnyának szóvivője közleményben elárulta, hogy a bázis bejáratát ennek okán több órára bezárták és „rendvédelmi kollegákat is hívtak” az eset feltérképezésére, ami végül kamufenyegetésnek bizonyult.

A Washington DC-től 25 kilométerre található a szóban forgó közös bázis, ahol az eset történt. Az Andrewsnak különös jelentősége van, ugyanis az elnöknek és számos magas rangú kormánytisztviselőnek is itt őrzik a magángépeit.