Ködös nyilatkozat a Kremltől arról, hogy mikor érhet véget a háború

2019. december 19-én készült kép Dmitrij Peszkovról, a Kreml szóvivõjérõl egy moszkvai sajtóértekezleten. 2020. május 12-én Dmitrij Peszkovot kórházba szállították koronavírus-fertõzéssel. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov
not image

Nagy Noel

2022. június 11. - 19:43

Három hónap nem számít sok időnek egy háború életében, de természetesen mindenki a végét várja, már csak a pusztító gazdasági kataklizma elkerülése érdekében.

Ez viszont minden bizonnyal az oroszoktól függ, ugyanis a Nyugat által egyre többször követelt alku, hogy Ukrajna adjon fel területeket a béke érdekében, elfogadhatatlan Kijev és számos támogatója számára egyaránt.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője pedig ismételten arról beszélt, hogy mikor érhet a háború, vagy ahogyan az oroszok szokták nevezni „különleges katonai hadművelet”. A nyilatkozatot az orosz média alapján a FARS hírügynökség idézte:

„Vlagyimir Putyin orosz elnök lefektetett bizonyos feladatokat a különleges katonai hadműveletre. Ezen feladatok teljesítése fogj azt jelenteni, hogy vége a különleges katonai hadműveletnek”

Peszkov ugyanakkor ismételten nem árulta el, hogy mik azok a bizonyos célok, amelyeket az orosz hadseregnek el kellene érnie ahhoz, hogy vége legyen a háborúnak, így a Nyugat és Ukrajna továbbra is csak a sötétben tapogatózik.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A különleges katonai hadműveletnek csúfolt, olykor népirtást idéző invázió során Oroszország komoly arcvesztést szenvedett globális viszonylatban, ugyanis bebizonyosodott, hogy nem annyira rettenthetetlen a hadserege, mint azt korábban sejteni lehetett.

Vlagyimir Putyin ráadásul teljesen elszigetelte magát, még a korábban biztos szövetségesnek számító Kína sem állt ki masszívan mellette, inkább semleges álláspontot képviselnek. Ez már csak azért is negatívum a Kreml szempontjából, mert így nagyhatalomként teljesen egyedül maradtak.