Dollár
434,75 Ft
Euró
420,22 Ft
Font
469,57 Ft
Bitcoin
19,366 $

Pedro Sánchez: Európa energiarendszere ma már „egy nem működő piac”

Fotó: Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök beszédet mond a Spanyolország NATO-csatlakozásának 40. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a madridi királyi palotában 2022. május 30-án. MTI/EPA/EFE pool/Juan Carlos Hidalgo
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 22. - 23:04

Elmondása szerint az orosz elnök ezzel épp az ellenkezőjét éri el, mint amit szeretne, ez pedig a vesztét okozza majd.

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök az ENSZ Közgyűlésének 77. ülésszakán kijelentette, miszerint Oroszország nemcsak Ukrajnával, hanem egész Európával háborúban áll, a visszavágás egyik legfőbb eszközeként pedig az energiát használja fel.

Soron kívül Hosszabb iskolai téli szünet és kormányzati-igazgatási szünet is lesz 

Ő azonban úgy véli, Putyin ezzel pont az ellenkezőjét éri el, hiszen az ukrajnai invázióval csak még erősebbé teszi az EU-t, szorosabbra fűzve a kontinens nemzeteinek összetartását, amely végül a vesztét okozza majd.

Kifejtette, mindez abban is megnyilvánul, hogy a blokk elkezdett tanulni a kontinenst 2008 óta sújtó válságokból, példaként említve az uniós kormányok közötti, az adósságok összevonására, a védelmi beruházások összehangolására és az orosz energiától való elszakadásra vonatkozó megállapodásokat.

Sánchez emellett biztos benne, hogy Európa energiarendszere ma már „egy nem működő piac”, amely újfajta, kreatív politikát igényel, majd javaslatot tett a gázbeszerzés központosítására, mint ahogyan a covid elleni oltóanyagok esetében is történt.

Valamint elismerte, hogy Európa vezetői most erőteljes feszültségekkel néznek szembe az energiaválság miatt, ez azonban nem akadályozhatja meg azt, hogy előrelépést érjünk el a klímaváltozással kapcsolatban, amellyel Werner Hoyer is egyetértett.

A Politico szerint az Európai Beruházási Bank elnöke azt mondta, bármennyire is nehéz helyzetben vagyunk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy csökkentsük a zöld energiára vonatkozó beruházásokat, még a recesszió ellenére sem.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.