Dollár
395,74 Ft
Euró
416,96 Ft
Font
483,85 Ft
Bitcoin
16,888 $

A pécsi busztársaság vezetője lebunkózta a sofőröket, kollektív dudálás volt a reakció

Fotó: Wikimedia Commons
Belföld

Szabó Kata

Szerkesztő

Bánkuti István nyilatkozata felháborodást váltott ki a pécsi buszvezetők körében, akik hétfő délben dudálással fejezték ki nemtetszésüket és tiltakozásukat az elhangzottak ellen.

A Tüke Busz Zrt. vezetője októberben egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy van jó néhány buszvezető, aki pallérozatlan és bunkó módon tud megnyilvánulni, de mivel kevés a jelentkező és nem tudnak eleget fizetni, ezért kompromisszumokat kell kötniük.

Soron kívül Követelésekkel teli listát kapott Budapest a taxisoktól és a közművek dolgozóitól

Akkor senki sem reagált a felszólalásra, azonban a napokban újra előkerült a cikk az egyik pécsi netes újság oldalán, melynek következtében kirobbant a botrány – számolt be a Népszava.

Erre reagálásképp Pécsen, az uránvárosi buszvégállomáson körülbelül egy tucat ott várakozó jármű vezetője nyomta meg dudáját, majd a város többi végállomásán is csatlakoztak a buszsofőrök, amit a forgalomban lévő járművek vezetői is folytattak.

Bánkuti a napokban bejelentette, hogy azóta megbánta nyilatkozatát, többek között azt is elismerte, hogy másképp kellett volna fogalmaznia, ezért elnézést kér kollégáitól. Majd a lemondását is felajánlotta a munkaadójának, bár a vezérigazgató sorsáról egyelőre nem döntöttek, mivel a városházán vizsgálat fog indulni az ügy kapcsán.