Dollár
429,62 Ft
Euró
421,04 Ft
Font
476,35 Ft
Bitcoin
19,324 $

Új rakétavédelmi riadóztató rendszer éles tesztjét kezdi meg Oroszország

Illusztráció. Forrás: Unsplash
not image

Kolláth Benjámin

2022. augusztus 17. - 08:56

A rendszert fejlesztő cég vezérigazgatója, Szergej Bojev szerint a frissítés az armaviri és irkutszki Voronyezs-radarállomásokat érinti.

Előzmény:

 

Oroszország fejlett rakétavédelmi riadóztató rendszere megkezdte éles tesztüzemét, mondta el kedden Szergej Bojev, a rendszer főtervezője, a Vympel vezérigazgatója-

Soron kívül Muri Enikőnek annyit sem ér Hódi Pamela, mint egy üres szemeteszsák

„A rendszer egészének frissítését sikeresen befejeztük. Az államközi teszteket tavaly folytattuk le. A fejlett rendszer készen áll a harckészültségi üzemre. Jelenleg a kísérleti harckészültségi teszteket folytatjuk” – mondta a TASZSZ szerint Bojev.

Az előzetes menetrend szerint a rendszer fennálló lokátorokat korszerűsítik a programban. Ezt a folyamatot az armaviri és az irkutszki Voronyezs radarállomások esetében már be is fejezték, közölte a főtervező.

Az orosz rakétavédelmi riadóztató rendszert az ország Tundra-műholdjainak és a földi Voronyezs radarállomások hálózatának kapacitását olvasztja egybe, hogy a lehető legrövidebb idő alatt bemérjék az Oroszország, vagy szövetségesei területét megcélzó ballisztikus rakétákat.