Clouds
21 Budapest
Dollár
359,66 Ft
Euró
389,43 Ft
Font
433,55 Ft
Bitcoin
23,491 $

Oroszország szerint a közös járőrözés során nem sértették meg Dél-Korea légterét

Fotó: A dél-koreai védelmi minisztérium által közreadott képen a dél-koreai légierő F-15K és F16K vadászrepülőgépei egy amerikai B-1B Lancer bombázó vezetésével repülnek a Vigilante Ace nevű dél-koreai-amerikai közös hadgyakorlaton a Koreai-félsziget felett, a Kangvon tartománybeli Pilszung légterében 2017. december 6-án. (MTI/EPA/Dél-koreai védelmi minisztérium)
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kiadott közleményben hangsúlyozták, hogy szigorúan a nemzetközi jog rendelkezéseivel összhangban jártak el.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített bizottságának (JCS) jelentése szerint korábban vadászgépeket indítottak, miután szerdán két kínai és hat orosz harci repülőgép lépett be az ország légvédelmi övezetébe.

Soron kívül Elütött egy embert a metró a Batthyány térnél

A Reuters szerint a kínai H–6-os bombázók hajnalban többször ki- és beléptek a Dél-Korea déli és északkeleti partjainál húzódó légvédelmi zónába. Majd ezt órákkal később is megismételték, ám ekkor már orosz gépek csatlakoztak hozzájuk, köztük Tu–95-ös bombázók és Szu–35-ös vadászgépek.

A dél-koreai védelmi minisztérium később egy sajtóközleményben arról számolt be, hogy a kínai bombázókhoz orosz drónok is csatlakoztak, hozzátéve, hogy az említett gépek nem sértették meg Dél-Korea légterét.

Ez utóbbit Oroszország is megerősítette, ugyanis az orosz védelmi minisztérium által kiadott közleményben az áll, hogy szigorúan a nemzetközi jog rendelkezéseivel összhangban jártak el – írta a South China Morning Post.

Emellett hangsúlyozták, hogy mindössze közös járőrözésről volt szó a Japán-tenger és a Kelet-kínai-tenger vizei felett, s az útvonal „bizonyos szakaszain” külföldi államok harci gépei kísérték az orosz bombázókat.