Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Oroszország azt állítja, 2000 ukrán katonát kerítettek be Donbászban

Fotó: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
not image

Borbély Fanni

2022. június 24. - 19:49

Az orosz védelmi minisztérium szóvivőjének állítása szerint mintegy 2000 ukrán katonát kerítettek be Donbászban.

A CNN értesülései szerint Igor Konaszenkov, az orosz védelmi minisztériumi szóvivője pénteki tájékoztatóján azt állította, hogy az orosz erők Hirske térségében mintegy 2000 ukrán katonát kerítettek be: 1800 katonát, 120 “nácit”, 80 külföldi “zsoldost”, valamint 40 páncélozott járművet és közel 80 aknavetőt.

Soron kívül Ronaldinho úgy érzi, mintha hazajárna Magyarországra

A CNN megkereste az ukrán hadsereget és a helyi közigazgatási tisztviselőket is az orosz állítások kapcsán, melyeket egyelőre nem tudtak függetlenül ellenőrizni, ám eddig nem kaptak választ a megkeresésre.

Nem sokkal korábban pénteken a luhanszki terület katonai közigazgatási vezetője elismerte, hogy az orosz erők előrenyomultak néhány, Liszicsanszktól délre fekvő területen, Zolote és Toshkivka térségében.

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint az orosz erők öt lőszerraktárat is célba vettek a luhanszki régióban, azt állítva, hogy jelentősen megfogyatkozott az ukrán katonák száma. Hirske közigazgatási vezetője eközben arról számolt be, hogy a várost sajnos teljes mértékben elfoglalták az oroszok, ám részleteket nem közölt ennek kapcsán.

Оlekszij Babcsenko megosztotta, péntek reggel 8 órára az egész várost elfoglalták az oroszok, a területen pedig alig 4000 helyi lakos maradt. A helyzet azonban rendkívül nehéz, hiszen jelenleg nincs a városban sem áram, sem víz, sem pedig gáz. Habár megpróbáltak humanitárius segélykonvojt bejuttatni a városba, az oroszok folyamatosan lövöldöztek a városhoz vezető úton, így nem jutottak be. Babcsenko arról is beszámolt, hogy a városban az épületek mintegy 60 százalékában jelentős károk keletkeztek az orosz agresszió nyomán.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.