Dollár
398,81 Ft
Euró
419,56 Ft
Font
486,90 Ft
Bitcoin
16,870 $

Orosz vadászgép csapódott egy lakóépületbe az oroszországi Jejszk városában (videó)

Fotó: Wikimedia Commons/Ministry of Defence of the Russian Federation
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az épületben azonnal hatalmas lángok csaptak fel, a helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint pedig a lakóépület az első emelettől egészen a kilencedikig lángba borult.

Egy orosz katonai repülőgép csapódott be egy lakóépületbe a dél-oroszországi Jejszk városában, miután a védelmi minisztérium közlése szerint repülés közben az egyik hajtómű kigyulladt.

A közösségi médiában azóta több felvétel is megjelent, az alábbin pedig látszik, hogy egy többemeletes épület szinte teljes terjedelmében lángol.

Az Al Jazeera arról számolt be, hogy a lezuhant vadászgép az orosz védelmi minisztérium közlése szerint egy Szuhoj Szu-34-es volt: közlésük szerint a személyzetnek sikerült katapultálnia a becsapódás előtt.

Mivel a repülőgép valószínűleg frissen volt tankolva, a becsapódás nyomán a vadászgépből származó üzemanyag szinte teljesen beborította az épületet, ezáltal pedig hatalmas lángok csaptak fel az épület aljától a tetejéig. A tűzoltók jelenleg is küzdenek a lángokkal.

Az orosz védelmi minisztérium azóta kiadott egy hivatalos közleményt is, melyben közölték, hivatalos vizsgálatot indítanak az incidens kivizsgálására, miután a gyakorlás közben a vadászgép egyik hajtóműve kigyulladt; a becsapódás következtében pedig legkevesebb egy ember életét vesztette, sokan pedig megsérültek.