Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,75 Ft
Euró
388,09 Ft
Font
456,12 Ft
Bitcoin
67,453 $

Több településen keresztül menekült autójával a rendőrök elől egy részeg tolnai férfi

Ittasan elaludt az autójában, amikor pedig ezt észlelve a rendőrök igazoltatni akarták, nemes egyszerűséggel nagy sebességgel elhajtott a helyszínről és egy hosszas autós üldözés vette kezdetét.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint 2022 májusában egy bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint Dunaszentgyörgyön a leállított autójában alszik egy férfi. Az egyenruhások a helyszínre érkezve észlelték, hogy a férfi ittas és zavart is, így felszólították, hogy igazolja magát, s adja át az iratait.

A férfi erre úgy tett, mintha a jármű okmányait keresné, majd hirtelen gázt adott és kipörgő kerekekkel, nagy sebességgel elhajtott. Kezdetét vette egy hosszas autós üldözés, a férfi pedig több településeken keresztül menekült az egyenruhások elől. Soron kívül Hackertámadás is okozhatta az orvosi záróvizsgák informatikai hibáit

A vádlott a menekülése során lakott területen belül 70-80, azon kívül 110-130, míg az M6-os autópályán 170 km/h sebességgel száguldozott. A férfi az előzései során több ember életét és testi épségét közvetlenül veszélyeztette.

Az elkövető végül egy földes úton megállt járművével, és gyalog próbált tovább menekülni, amikor a rendőri egységek elfogták. A vádlott ezután belefejelt az egyik rendőrségi szolgálati autóba, melyben több mint 60 ezer forint kárt okozott. A járási ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, korábban több közlekedési szabálysértést elkövető vádlottal szemben 3 év börtönbüntetés és 6 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a Paksi Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság a férfit végleges hatállyal tiltsa el közúti járművek vezetésétől.

Újabb európai turistaparadicsomnak lett elege a turistákból

Egyre több népszerű üdülőhely látja úgy, hogy a túlzott turistaáradat már több kárt okoz számukra, mint hasznot.

Újabb Primark-üzlet nyílhat Magyarországon?

Az első hazai Primark-üzlet megnyitása előtti sajtóbejáráson a cég közép-kelet-európai vezetője arra a kérdésre is választ adott, nyitnak-e majd újabb áruházat a magyar piacon.