Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Orosz média: az ukrán menekültek pénzmosó cégeket alapítottak Lengyelországban

Az ukrajnai háború miatt Kárpátaljára menekült ukrán polgárok békemenete Ungvár központjában 2022. április 19-én. MTI/Nemes János
not image

Nagy Noel

2022. június 15. - 02:45

Most már nem csak az ukrán vezetés és a hadsereg, hanem az ukrán menekültek besározását is célul tűzte ki az orosz állami média.

Most a lengyel-ukrán határnál található Kárpátaljai Vajdaság területéről idézett állítólagos ügyészi közlemény alapján állítják azt, hogy az ukrán menekültek pénzmosás céljából hoztak létre vállalatokat Lengyelországban.

Soron kívül Csütörtökön Kormányinfó, fontos bejelentések jöhetnek

A Kremlhez ezer szállal kötődő TASS hírügynökség szerint nyomozások is zajlottak, amelyek állítólag azt mutatták, hogy az elkövetők hamis számlák kiállításával a feketepiacról származó pénzeket mostak tisztára.

Az állítólagos ügyészi közleményre hivatkozva külön kiemelik, hogy ukrán személyek hozták létre ezeket a vállalatokat, a cikkben pedig többször úgy fogalmaztak, hogy ukrán menekültek alapították ezeket a pénzmosodákat.

Nos, arról nem is beszélve, hogy semmi bizonyítékot nem szolgáltatott vagy idézett arra a Kreml szócsöve, hogy ezt menekültek állították fel, még a valóságalapját nem is lehet kizárni annak, hogy ukrán személyek pénzmosodákat alapítanak Lengyelországban.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Mindenki előtt ismert tény, hogy Ukrajnában a háborút megelőző évtizedes mély korrupció miatt meglehetősen erős az alvilág, az ukrán maffiaszervezetek pedig a kábítószer-, a fegyver- és a hamisított áruk kereskedelmében is érdekeltek.

Ebből kifolyólag egyáltalán nem zárható ki, hogy az így megszerzett fekete jövedelmet a szomszédos Lengyelországban próbálják tisztára mosni. A cikk azonban erről nem tesz említést, hanem rögtön az ukrán menekültekre kente a helyzetet.

Ezen ukrán menekülteknek azonban túl sok ideje nincs pénzt most, ugyanis éppen az Oroszország által megindított invázió elől próbálják életüket és szeretteik, gyermekeik életét menteni – bár ezt nem meglepő, hogy kifelejtette a számításból az orosz állami média.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.