Óriási összegből erősíthet nyáron a Manchester City

Manchester, 2022. április 26. Josep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje a labdarúgó Bajnokok Ligája Manchester City-Real Madrid elõdöntõjének elsõ mérkõzésén a manchesteri Etihad stadionban 2022. április 26-án. MTI/EPA/Peter Powell

Bense Róbert

2022. május 8. - 10:13

Guardiolának nem kell spórolnia.

Hiába a BL-kudarc és Pep Guardiola némileg érthető elkeseredettsége, a City vezetősége egy pillanatra sem adja fel, és újból hatalmas összegből igyekszik ütőképesebbé varázsolni csapatát.

Azt persze mindenki tudja, hogy a Manchester City csapata nem kenyéren és vízen él, azonban az még így is meglepő, hogy a klubtulajdonos Mansoor sejk úgy döntött, hogy csaknem 300 millió fontban határozza meg a jövő nyári átigazolási költségvetést.

Annak ellenére, hogy a csapat bejutott Európa legrangosabb klubversenyének elődöntőjébe, a Real Madrid elleni drámai kiesés kudarcként könyvelhető el. A kritikák leginkább a védelmet és a mentális megingást illették, illetve Mansoor döntéseit, melyek nem feltétlenül hoztak érdemi javulást a City keretét nézve.

Ilyen volt az Aston Villától százmillió fontért érkező Jack Grealish leigazolása is, ugyanakkor úgy tűnik, hogy hamarosan újabb hasonlóan drága sztárfocista érkezhet majd a City-be – számolt be róla a Fichajes.

Hogy pontosan ki(k)ről van szó, az továbbra is kérdéses, hiszen a hírek szerint Guardiola főképp a védelmet szeretné megerősíteni, a többség viszont inkább Haaland érkezésére számít. Az biztos, hogy 300 millió fontból akár minden fontos posztra érkezhet egy Haaland-kaliberű játékos.