Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,627 $

Orbán Viktor szerint nem szabad megkezdeni Ukrajnával az EU-s csatlakozási tárgyalásokat

Orbán Viktor miniszterelnök is azon a véleményen van, hogy Ukrajna nem áll készen az uniós csatlakozásra, illetve nem szabad megkezdeni a tárgyalásokat.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. október 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában arról is beszélt, ahhoz, hogy jól kezdjük el a 2024-es évet, jól kell befejeznünk a 2023-as esztendőt. Ennek kapcsán jegyezte meg, hogy a következő másfél hónap nehéz lesz politikai szempontból.

Nehéz lesz, mert Brüsszel újabb kihívások elé állítja az országokat, így Magyarországot is, például Ukrajna kapcsán, akik a jövőben uniós tagokká válhatnak. Már most megkezdenék erről a tárgyalásokat, amit Orbán hibának tart. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Kihangsúlyozta, nem szabad megkezdeni ezeket a tárgyalásokat, miután Ukrajna semmilyen tekintetben nem áll készen erre. Ahogyan a miniszterelnök fogalmazott, olyan messze vannak ettől, mint Makó Jeruzsálemtől.

Hozzátette, közben az EU már 3-4-5 milliárd euróval tartozik Magyarországnak, ami igencsak jelentős összeg. Orbán Viktor azt is mondta, az ukránok helyzetét nem lehet üzleti alapon tárgyalni, és az semmilyen pénzügyi kérdéssel nem köthető össze. Megjegyezte, ez egy külön pálya, nem lehet összefonni a kettőt és az ukránokkal kapcsolatos ügyek a jövő kérdései.

Ami pedig a magyar gazdaságot illeti, a miniszterelnök elmondta, meg fogják védeni a munkahelyeket, 2024-ben is, és jövőre visszaépítik a gazdasági növekedést, amit az egyik legfontosabb mozzanata az ország jövőjének, kezdve a minimálbér látványos növelésével, vagy a Csok plusz bevezetésével. A kormány vállalja, hogy visszaállítja a gazdasági növekedést, és ezért mindent meg is fog tenni.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.